Els documentals són calents i la gent està disposada a fer el que sigui necessari per veure’ls, tal com va experimentar un company meu al festival IDFA d’Amsterdam el novembre passat. Deu minuts després de rebre el seu passi de convidat i el catàleg del festival, tots dos van ser robats. (Probablement per algun addicte al documental.)

Com sempre, IDFA és un regal cinematogràfic i una finestra al món. El programa va incloure uns 200 documents i va reflectir la preocupació habitual per representar pel·lícules en o des de racons llunyans del món, aquest any amb una atenció especial al cinema iranià. Vaig optar per una combinació d’experiències i emocions que m’obrien els ulls i em vaig complir cinematogràficament a través de diversos documentals. Un bon nombre de pel·lícules expressaven una qualitat èpica clarament (tot i que totes les pel·lícules ho són essencialment èpica) mitjançant l’ús de la narració en off. La veu en off és un veritable desafiament i vaig veure diversos exemples de pel·lícules que tenien males veus en off (però per sort també exemples del contrari).

Veu autèntica

La selva tropical amazònica del Brasil va ser la primera parada del meu viatge cinematogràfic i aquí em vaig conèixer La gent del carbó vegetal . . .

Benvolgut lector. Per continuar llegint, crea el teu compte gratuït amb el teu correu electrònic,
or iniciar Sessió si ja t'has registrat. (Feu clic a contrasenya oblidada, si no és en un correu electrònic nostre).
A subscripció és només 9€ 🙂